Biborțeni Cetatea lui Tiburț
Imagine aeriană orientată spre nord-vest. În prim plan se poate observa șaua de acces spre zona fortificată
Bixad Vápa-vára
Imagine aeriană oblică orientată spre sud. Se poate observa cu claritate traseul celui de-al treilea șanț de apărare despre care nu se știe în ce epocă a fost excavat
Boroșenul Mic Cetatea Bursucului
Majoritatea materialului arheologic vizibil la suprafață aparține eneoliticului (cultura Ariușd). Câteva fragmente ceramice se pot însă data în secolul I p. Chr. Situl nu a beneficiat încă de săpături sistematice. Până la noi cercetări nu se poate preciza caracterul prezenței din perioadă dacică.
Cernat Vârful Ascuțit
Mai multe locuințe din perioada secolelor I a. Chr. — I p. Chr. au fost cercetate de Zoltan Szekely în interiorul unei incinte impresionante formată dintr-un dublu val de pământ, ridicată cel mai probabil mai timpuriu, în prima epocă a fierului.
Covasna Cetatea Zânelor
Este cel mai intens cercetat sit fortificat dacic din estul Transilvaniei, un centru rezidențial al unui conducător local.
Jigodin I — Câmpul Morii
Jigodin II
Dealul Cetății
Jigodin III
Așezare fortificată cu zid de piatră bine păstrat până astăzi sub forma unui val. Se ridică deasupra unui vad peste Olt, între zone mlăștinoase. Locuirea a fost reluată în secolul III p. Chr.
Olteni
În dtânga imaginii se văd siturile de la Cetatea Fetei și Cetatea Comorii
Racoș Piatra Detunată
Racoș Tipia Ormenișului
Racu Dealul Bogății
Un sit ce nu a fost niciodată cercetat prin săpături, deși prezența materialului arheologic la suprafață, din diferite epoci (epoca bronzului, epocă dacică) este cunoscută din secolul XIX. Terasările sunt realizate cel mai probabil în perioadă administrației austro-ungare.